Kókuszolaj 500ml vödrös
A kókuszolaj legnagyobb részt közepes szénláncú zsírsavjainak köszönheti számos játékony hatását. A laurin –és kaprilsav mellett megtaláljuk még a kapronsavat (0,5-1%-ban); a mirisztinsavat (18%) vagy például a kaprinsavat (6-7%). Ezek összessége együtt játszik szerepet abban, hogy a kókuszolaj a szív –és érrendszeri megbetegedésekben, a krónikus fárdtságban szenvedőknek a cukor –és májbetegeknek; az emésztőrendszer titsztításában és a szépségüket ápolni kívánóknak is segítséget nyújthat.
A bőr szempontjából a kókuszolaj nagyszerű hidratáló, erősen tartja a kötőszöveteket, ezáltal megelőzi a bőr megereszkedését, a ráncok kialakulását.
Számos pozitív tulajdonsága van:
• hűtés nélkül is sokáig eláll
• sütésnél újra felhasználható
• nem avasodik
• nem bomlik le hő hatására-nem képződnek transz-zsírsavak sütés közben (170-180°C-ig)
A szűrt kókuszolaj minősége annyival gyengébb, hogy a szűz zsírban található fitonutriensek a tisztítási eljárás során megsemmisülnek, de a zsír minősége, zsírsavprofilja, és összességében az élettani hatása teljesen azonos a szűz kókuszzsíréval.
Nincs kókusz íze vagy illata, 25°C alatt dermedt és fehér, 25°C felett elkezd felolvadni, színe sárga.
Magas az MCT (közepes láncú trigliceridek) tartaloma, melyet gyors energiaforrásként hasznosíthatunk.
Kiszerelés
500ml vödrös
Gyűjtőcsomagolás
1 karton = 8 db
Márka
Paleolit
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 ml termékre
Energia kcal/kJ
33700 kJ / 884 kcal
Zsír
100g
– ebből telített zsírsavak
92g
Szénhidrát
0g
– ebből cukrok
0g
Fehérje
0g
Só
0g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.