Naturbit gluténmentes csicseriborsó liszt 500 g
Összetevők: csicseri borsó
Rostban gazdag.
RECEPTÖTLETEK:
CSICSERIBORSÓ FŐZELÉK vagy KRÉMLEVES (hasonló a sárgaborsóhoz az íze) 2 főre:
Hozzávalók:
- Tojás méretű hagyma összevágva 1 evőkanál zsíron kicsit megpirítva,
- kevés kolozsvári (vagy amilyen otthon van) szalonnakockával összesütve.
- Naturbit Csicseriborsó liszt
- Levesnek 2 (kb. 40 g),
- főzeléknek 3 evőkanál (kb. 60 g)
amit hozzáadunk a hagymához és folyamatos keverés mellett felengedjük 1/2 liter vízzel.
- Ízesítjük sóval, ha szükséges.
- Gyors, finom ebéd bármilyen feltéttel pl. NATURBIT MAGYAROS vagy MEDITERRÁN FASÍRTTAL!
CSICSERI PITE – olasz recept – 4 főre
Elkészítési idő 5 perc összeállítás, 30-35 perc sütés.
Hozzávalók:
- 2,5 csésze Naturbit Csicseriborsó liszt
- 3,5 csésze hideg víz,
- jó ½ csésze oliva olaj,
- 1 teáskanál só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- friss rozmaring.
Elkészítés:
- A lisztet keverjük el a vízzel (híg folyós lesz!) és adjuk hozzá a fűszereket.
- Akkora tepsit vegyünk, amiben kb. 1 cm vastagon fog elterülni a tészta.
- A formába öntsük az oliva olaj nagyobb részét, öntsük bele a tésztát, majd a maradék olajjal locsoljuk meg a tetejét.
- Előmelegített max. hőfokú (250 °C vagy több) sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranyszínűre.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.