A Dia-Wellness Piskótapor 500 gramm kiszerelésű piskótapor egy csökkentett szénhidráttartalmú piskóták készítéséhez használható keverék. A kész tészta magas, laza állagú. Roládnak is feltekerhető. Egyszerű recept, könnyen elkészíthető. Az édesítőt már tartalmazza, élelmi rostban gazdag.
Dia-Wellness Piskótapor 500 gramm elkészítése
6 db egész tojást, 400 g Dia-Wellness piskótaport és 40 g vizet magas fordulatszámon kihabosítunk. Formába öntjük és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütünk. A kettévágott piskótalapok közé tölthetünk Dia-Wellness hidegpudingot többféle ízben vagy készíthetünk piskótatekercset különböző ízű Dia-Wellness gyümölcslekvárral.
Receptek
1. Piskóta lap:
6 db egész tojás
400 g Dia-Wellness Piskótapor 01639
40 g víz
Az összetevőket magas fordulaton kb. 2-3 perc alatt kemény habbá verjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre
kenjük és 180°C-on kb. 10 perc alatt készre sütjük.
2. Tortakarika:
6 db egész tojás
400 g Dia-Wellness Piskótapor 01639
40 g víz
30g olvasztott vaj vagy margarin
Az összetevőket magas fordulaton kb. 2-3 perc alatt kemény habbá verjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt
tortaformába kenjük és 180°C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Tölteléknek Dia-Wellness Tortakrém expressz ajánljuk hozzá.
3. Babapiskóta:
6 db egész tojás
400 g Dia-Wellness Piskótapor 01639
Az összetevőket magas fordulaton kb. 2-3 perc alatt kemény habbá verjük. A kész tésztát sima csöves nyomózsákba
töltjük, szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre babapiskótákat formázunk és 180°C-on kb. 10 perc alatt készre
sütjük. Ezután még tovább 30 percig 80°C-on szárítjuk.
4. Kakaós piskóta:
6 db egész tojás
350 g Dia-Wellness Piskótapor 01639
60 g víz
50g kakaópor
Az összetevőket magas fordulaton kb. 2-3 perc alatt kemény habbá verjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre
vagy tepsibe kenjük és 180°C-on kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
5. Piskóta tekercs:
A piskóta lapot kisütjük, melegen tetejét liszttel szórjuk, egy másik sütőpapírra fordítjuk és feltekerjük. Amikor
langyosra hűlt letekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk. Megkenjük Dia-Wellness Kajszibarack lekvárral 02227 és
visszatekerjük. Legalább 1 órát pihentetjük és utána szeleteljük. Tetejét Dia-Wellness porcukorhelyettesítővel 07612
díszítjük.
Sütemény variációk:
1. Gyümölcsös piskóta:
6 db egész tojás
400 g Dia-Wellness Piskótapor 01639
60 g víz
Az összetevőket magas fordulaton kb. 2-3 perc alatt kemény habbá verjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre
kenjük, megszórjuk lecsepegtetett Dia-Wellness meggybefőttel vagy friss gyümölccsel és 180°C-on kb. 10 perc alatt
készre sütjük.
2. Charlotte torta
Egy félgömb alakú tálat kibélelünk vékonyra vágott piskótatekercs szeletekkel. Ezt megtöltjük 100g vízből, 100g Dia-
wellness Tortakrém expresszből és 300g tejszínből készült krémmel és tetejére is piskótatekercs szeleteket teszünk.
Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük, majd egy tortatálra fordítjuk az elkészült tortánkat.
Összetétel
édesítőszer: maltit, eritrit, búzaliszt, tápióka keményítő, emulgeálószer? E 433, E 475, kukorica keményítő, tojásfehérjepor, búzafehérje, térfogatnövelőszer: Na-hidrogén-karbonát, savanyúságot szabályozó anyag: Na-pirofoszfát,
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1283kJ/305 kcal, zsír: 8,1 g ebből telített: 0,2 g, szénhidrát: 74,5 g ebből cukrok:0,3 g, poliol: 36,5 g, nem felszívódó szénhidrát: 18,3 g rost:1,2 g, fehérje: 8,5 g, só:0,67 g
Allergének
glutén, tojás
Értékelések
Még nincsenek értékelések.