Natur Tanya Vegán Bélradír Plusz
A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ 3 féle vízoldékony prebiotikus rostforrást, valamint standardizált orvosi citromfű kivonatot koncentrál folyékony formában. Ezek a hatóanyagok a bélrendszer egészségéhez, az emésztés támogatásához és az étkezések utáni kisebb mértékű vércukorszint-emelkedéshez járulnak hozzá.
3 féle prebiotikus rost, 7500 mg aktív hatóanyagból
Fruktooligoszacharidok (GOFOS™)
Almahéjból kivont alma pektin
Fibregum™ teljesen természetes akácia élelmi rost
100 mg citromfű kivonattal
Vegán, likvid formula, hozzáadott cukor nélkül
Nem tartalmaz mesterséges édesítőszert, színezéket és aromát
Csökkentett szénhidráttartalom
Természetes citrom ízzel és természetes eredetű édesítőszerrel
Az oldható rostok stimulálják a számunkra hasznos baktériumok növekedését és tevékenységét, és rövid szénláncú zsírsavakra ((SCFA) butirát, propionsav, ecetsav) fermentálódnak. Hozzájárulnak az egészséges emésztés kialakításához, az immunrendszer támogatásához, a vércukorszint szabályzásához, a testsúlykontrollhoz és kötődnek az emésztőrendszerben lévő zsírszerű anyagokhoz, köztük a koleszterinhez és a toxinokhoz, elősegítve kiürülésüket.
FRUKTOOLIGOSZACHARIDOK (GOFOS™)
Rövid fruktózláncokból felépülő, számos növényben természetes formában megtalálható, fermentálható prebiotikus rost.
ALMAHÉJBÓL KIVONT ALMA PEKTIN
A pektin egy vízben oldódó rost a növények sejtfalában, amely a növényi részek szilárdságát adja. Vízzel keverve gélképző hatása van, növeli a széklet volumenét és csökkenti a tranzitidőt. Lassítja a gyomor ürülését, így a jóllakottságérzet tovább fennáll.
FIBREGUM™ TELJESEN TERMÉSZETES AKÁCIA ÉLELMI ROST
A FibregumTMegy akácia fából előállított természetes élelmi FODMAP rost, melynek 90%-a garantáltan vízben oldódó forma. Elágazó molekulaszerkezetének köszönhetően fokozatosan, és lassan fermentálódik a vastagbélben, ahol nem okoz diszkomfort érzetet.
ORVOSI CITROMFŰ KIVONAT, STANDARDIZÁLT ROZMARINGSAV
A citromfű antioxidáns hatóanyaga a rozmaringsav emésztőrendszert fertőtlenítő hatású vegyület, segít idegi eredetű emésztési zavarok esetén, nyugtató és görcsoldó a gyomor-bélrendszerre. Támogatja a jó és rossz baktériumok egyensúlyának visszaállítását, a gyulladások visszaszorítását, mérsékli a puffadást vagy hasi görcsöket.
A feldolgozott és finomított élelmiszerek elterjedésével egyre kevesebb rost kerül a tányérunkra.
A rostokat hagyományosan növényi anyagként fogyasztjuk, nem szívódnak fel a belekből, mégis kedvezően hatnak az emésztésre. Székrekedés esetén különösen ajánlott a rostdús táplálkozás, mert növelik a széklet térfogatát, ezzel csökkentik a tranzit időt, a salakanyagok kevesebb időt töltenek el a bélrendszerben. A kedvező hatások, azonban nem merülnek ki ennyiben, a fenti okok miatt számos betegség megelőzésében játszhat szerepet rostfogyasztásunk:
bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségek, pl. diverticulosis, reflux
aranyér
elhízás
magas vérnyomás
koleszterinszint
cukorbetegség
Ideális esetben bélflóránkat túlnyomó részt (80-85%) számunkra hasznos baktériumok alkotják, melyek befolyásolják az emésztést, és a jóllakottságérzet kialakulását is.
AZ EMÉSZTHETETLEN PREBIOTIKUS ROSTOK BEVITELE ELŐSEGÍTI A HASZNOS BAKTÉRIUMOK SZAPORODÁSÁT ÉS ELŐSEGÍTIK BIZONYOS VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK FELSZÍVÓDÁSÁT.
Az emészthetetlen rostokat a bélbaktériumok fermentálják a vastagbélben, mindeközben rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelődnek, melyek közül kiemelten fontos a butirát. A vajsav butirát a legfontosabb bélvegyület a pH-szabályzáshoz, a vastagbélhámsejtek megújulásához és a bélmikrobiom színesítéséhez. A rövid szénláncú zsírsavak termelődése elősegíti az emésztést, szabályozza az étvágyat és csökkentik a zsigeri zsírok mennyiségét.
Táplálkozási szokásaink és bélflóránk összetétele befolyásolja az idegrendszer működését, amely visszahat az emésztésre.
A citromfű egyik fő nyugtató összetevője a rozmaringsav, ami nyugtató hatása révén segíti az idegi eredetű emésztési zavarok enyhítését. Úgynevezett szélhajtó hatású gyógynövény, vagyis képes enyhíteni a pangó emésztést és a hasi görcsöket is.
A magas rostbevitel az ételek fokozatos felszívódását vonja maga után, amely elnyújtva emeli meg a vércukor-, illetve inzulinszintet. A glükóz ilyen módon történő felszívódása cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is kedvező.
Adagolási javaslat: Napi 40 ml, lehetőleg reggel éhgyomorra, kb. 1 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó!
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Felbontás után hűtőben tárolva 4 hétig fogyasztható.
Hatóanyagok a napi40 ml-ben:
- Fruktooligoszacharidok (GOFOS™) 7000 mg
- Alma pektin (almahéjból kivont) 250 mg
- Akácia rost (Fibregum™) 250 mg
- Orvosi citromfű kivonat 100 mg
- – amelyből rozmaringsav 2,5 mg
Összetevők
tisztított víz, rövid láncú fruktooligoszacharidok (FOS), alma pektin (almahéjból kivont), akácia rost (Fibregum™), étkezési sav (citromsav), természetes citrom aroma, orvosi citromfű (Melissa
fficinalis L.) föld feletti részének kivonata 2-6:1- standardizált 2,5% rozmaringsav tartalommal, tartósítószer (kálium-szorbát), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok).
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Csökkentett szénhidrát- és cukortartalom.