Nutri free gluténmentes Mix per pane kenyérpor 1000 g
Diétás termék: glutén,-tojás,-tejmentes.
Összetevők
- kukoricakeményítő
- riszliszt
- tápióka keményítő
- cukor
- növényi rostok(útifű)
- só.
Adalékok:guargumi és E464(Hidroxipropil-metil-cellulóz), aromák.
Nyomokban MUSTÁRT tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100g termékben
- Energia 1536 (KJ)/ 362 (kcal)
- Zsír 0,9 g * ebből telített 0,3 g
- Szénhidrát 85,7 g * ebből cukor 3,6 g
- Rostok 1,8 g
- Fehérje 1,9 g
- Só 1,8 g
Nettó mennyiség
1000g
Felhasználási tanácsok
Hozzávalók
500g Mix per Pane keverék, 380/400 ml víz (amennyiben a kenyér sütése
formában történik, úgy a víz mennyiségét növelhetjük 450/480 ml-re), 15g friss sütőélesztő,
6g só, 20g extra szűz olívaolaj (vagy étolaj).
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és alaposan elvegyítjük. Egy edénybe helyezzük
a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk.
Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tészta
csomómentes nem lesz.
Amennyiben zsemléket szeretnénk készíteni, formázzunk gombócokat és 60/70 percig
szobahőmérsékleten kelesszük.
Ha kenyeret (forma nélkül) szeretnénk készíteni, tetszőleges alakúra gyúrjuk és helyezzük
egy tepsibe. Szobahőmérsékleten kb.90 percig kelesztjük.
Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal (margarin/vaj/étolaj).
Előmelegített sütőben 180/200°C-on kb. 30/40 percig sütjük (lehetőleg légkeveréses sütőben).
vibo –
Kedvenc gluténemnetes lisztem 🙂