Termékinformációk
A lencse nagyon régi kultúrnövény. Közép-Európában már a kőkorszak idején termesztették. Jelenleg Európa déli, dél-keleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik.
A lencse a hazánkban termeszthető hüvelyesek közül az egyik legértékesebb és legkeresettebb élelmiszer. A magja kb. 28% fehérjét tartalmaz, amelynek biológiai értéke és a mag étrendi hatása jobb, mint a babé és a borsóé.
Összetevők
lencse |
Tömeg
500g
Származási ország
Magyarország
Tárolás
Száraz hűvös helyen tárolandó, fagytól és közvetlen napfénytől védve!
Tápérték: 100 g
Energia | 1287 kJ/308 kCal |
Zsír | 4.6 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.8 g |
Szénhidrát | 29 g |
amelyből cukor | 2.6 g |
Fehérje | 22 g |
Só | 0.01 g |
Élelmi rost | 31.61 g |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.